Pomocne wskazówki - grillowanie
5. Nie grilluj wszystkiego na raz. Zapoznaj się i zapisz czas oraz temperaturę przygotowywania poszczególnych kawałków i rodzajów mięsa. Rozplanuj co i kiedy zaczniesz grillować.
6. Pozostaw co najmniej 30% powierzchni grilla wolnej. Przyda Ci się w sytuacji, kiedy konieczne będzie przełożenie żywności, aby nie spaliła się.
7. Nie przepełniaj powierzchni grilla. Pozostawienie przestrzeni między kawałkami mięsa powoduje przedostawanie się pary (dymu), co pomaga równomiernie przygotować jedzenie i dodatkowo skarmelizować je.
8.Grilluj z zamkniętą pokrywą (jeżeli ją posiadasz). Podnoszenie pokrywy uwalnia ciepło i dym, które grillują mięso.
7. Nie przepełniaj powierzchni grilla. Pozostawienie przestrzeni między kawałkami mięsa powoduje przedostawanie się pary (dymu), co pomaga równomiernie przygotować jedzenie i dodatkowo skarmelizować je.
8.Grilluj z zamkniętą pokrywą (jeżeli ją posiadasz). Podnoszenie pokrywy uwalnia ciepło i dym, które grillują mięso.
reklama
9. Zaopatrz się w długie szczypce, nie widelec. Używanie szczypiec zapobiega nakuwaniu mięsa. Używając widelca nakuwasz mięso, przez co traci ono wszelkie soki nadające mu soczystości.
Pomocne wskazówki - grillowanie
Reviewed by MotywacjaNonStop
on
13:02
Rating:
Brak komentarzy: