Błędy podczas gotowania, przez które tyjesz 2
źródło: www.elitespice.com
Błąd #3 Pieczenie w piekarniku
Pieczenie kurczaka w piekarniku zdecydowanie bardziej pomoże Wam ograniczyć jego kaloryczność niż smażenie. Błędem tutaj nie jest samo pieczenie, ale sposób w jaki jest pieczone. Mięso należy piec podniesione na kratce, co pozwoli na niewchłanianie się wytapianego tłuszczu z powrotem do mięsa. Jeżeli lubicie pieczone warzywa – najpierw polejcie je oliwą, podprawcie w wymieszajcie. Nie polewajcie blachy tłuszczem,
Błąd # 4 Zdrowe znaczy więcej
Pieczenie kurczaka w piekarniku zdecydowanie bardziej pomoże Wam ograniczyć jego kaloryczność niż smażenie. Błędem tutaj nie jest samo pieczenie, ale sposób w jaki jest pieczone. Mięso należy piec podniesione na kratce, co pozwoli na niewchłanianie się wytapianego tłuszczu z powrotem do mięsa. Jeżeli lubicie pieczone warzywa – najpierw polejcie je oliwą, podprawcie w wymieszajcie. Nie polewajcie blachy tłuszczem,
Błąd # 4 Zdrowe znaczy więcej
reklama
Wiele osób widząc znak „zdrowy” lub „light” jedzą znacznie więcej niż zjedliby, gdyby tego oznakowania nie było. To, że coś zawiera o 50% mniej tłuszczu nie oznacza, że możemy zjeść tego dwa razy więcej. Jeżeli jesteście na diecie sprawdzajcie kalorie.
Błędy podczas gotowania, przez które tyjesz 2
Reviewed by MotywacjaNonStop
on
13:34
Rating:

bardzo fajny przydatny artykuł
OdpowiedzUsuń