Jedz namoczone migdały codziennie rano i zobacz co się stanie!
Każdy z nas lubi podjeść coś między głównymi posiłkami i zwykle jest to coś słodkiego czy niezdrowego.
reklama
Batonik czekoladowy może i jest kuszący, jednak nie jedynie czego Ci
dostarczy to krótka przyjemność z ogromna liczbą kalorii, tłuszczu i cukru.
Zamiast tego warto sięgnąć po migdały. A dlaczego?
Migdały są znakomite podczas diety, ale i nie tylko. Wystarczy garść
migdałów dziennie, aby zmniejszyć apetyt na węglowodany, zaspokoić głód
między posiłkami czy złagodzić objawy stresu.
Migdały zawierają mnóstwo dobroczynnych składników odżywczych – witamin i minerałów – takich jak:
witamina E, witamina A, witaminy z grupy B, błonnik, żelazo, wapń, miedź,
magnez, mangan, cynk, potas, flawonoidy, fitosterole, nienasycone kwasy
tłuszczowe, kwas foliowy.
reklama
Zobacz również: Tkanka tłuszczowa oporna na brzuchu, udach czy biodrach? Unikaj tego, a
przyspieszysz odchudzanie!
Jedzenie garści migdałów dziennie (ok. 10-15 sztuk) wpływa niezwykle
korzystnie na funkcjonowanie naszego organizmu. Regularne spożywanie tych
orzechów pozwala zapobiegać chorobom serca i cukrzycy, obniżyć ryzyko
wystąpienia zawału serca, udaru mózgu, miażdżycy, złagodzić objawy stresu,
poprawić kondycję skóry, włosów i paznokci, wydolność mięśni, wzmocnić
kości, obniżyć ciśnienie tętnicze, poprawić krążenie. Migdały ponadto
wpływają na poprawę koncentracji, pamięci, redukują stres, usprawniają pracę
układy pokarmowego i trawiennego, wspomagają odchudzanie.
Migdały mają niezliczone korzyści. Warto dodać, że pomagają uzupełnić białka, których potrzebuje organizm, pomaga zachować młodą, zdrową skórę i nieskazitelną cerę, wspomaga w walce z zapaleniem i rakiem, wspomaga zdrowy rozwój płodu. Poniżej zobacz 10 właściwości migdałów, które kobiety powinny wiedzieć.
reklama
Zobacz również: Domowe syropy na wzmocnienie, odporność i przeziębienie!
Niewątpliwym jest, że jedzenie migdałów ma ogromny korzystny wpływ na
organizm. Jednak, aby dostarczyć sobie maksymalną ilość wszelkich witamin
i minerałów z migdałów warto najpierw namoczyć je, pozostawić tak przez
całą noc i zjeść rano. Spożywanie namoczonych migdałów sprawia, że
organizm łatwiej je trawi, a tym samym łatwiej i więcej przyswaja
zawartych w nich składników odżywczych. Tak więc przed spożyciem namocz
migdały i ciesz się ze zmian, jakie otrzyma twoje ciało.
Jedz namoczone migdały codziennie rano i zobacz co się stanie!
Reviewed by Sylwia
on
19:53
Rating:
Brak komentarzy: