Przepisy na rozgrzewające napoje idealne w okresie jesienno-zimowym
Poniżej przygotowaliśmy dla Was przepisy na pyszne, rozgrzewające napoje. Idealne rozwiązanie na ponure jesienno-zimowe wieczory.
Przepis 1
Przepis 2
Zaparzyć herbatę w gorącej wodzie, dodaj miód i laskę cynamonu. Odstaw na chwilę do połączenia się składników.
Przepis 3 herbata imbirowa
W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę z imbirem i trawą cytrynową. Zdjąć z ognia i dodać miód, mieszając aż się rozpuści. Pozostawić na około 10minut. Odcedzić i podać do wypicia.
Przepis 4 (10 porcji)
Połączyć wodę, cukier brązowy, imbir i 1 gruszkę w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Odcedzić, płyn ponownie wlać do rondla. Dodać resztę gruszek, sok jabłkowy, cytrynę i podgrzewać na średnim ogniu, często mieszając, przez 15 minut. Dodać żurawinę, zmniejszyć ogień i gotować przez około 10 minut. Podawać ciepłe.
Przepis 5
W dzbanku lub szklance wymieszać wodę, miód, sok z cytryny, anyż oraz cynamon. Udekorować plasterkami cytryny. Podawać.
Który przepis najbardziej przypadł Wam do gustu??
Napiszcie w komentarzach swoje propozycje.. czekamy.
Przepis 1
- - 1 szklanka ciepłej wody
- - ½ szklanki soku z cytryny
- - ⅓ łyżeczki świeżego startego imbiru
- - 1-2 łyżki miodu
- - szczypta pieprzu cayenne
Wymieszać ciepłą wodę z cytryną, świeżym startym imbirem, miodem i szczyptą pieprzu cayenne.
reklama
Przepis 2
- - 1 szklanka gorącej wody
- - 1 łyżka lub 1 torebka czarnej herbaty
- - 1-2 łyżki miodu
- - 1 laska cynamomu
Zaparzyć herbatę w gorącej wodzie, dodaj miód i laskę cynamonu. Odstaw na chwilę do połączenia się składników.
reklama
- - 1 kawałek imbiru - kostka 1x1 pokrojona na plasterki
- - 2 łodygi trawy cytrynowej - wykorzystać jedynie białą część drobno pokrojoną
- - 3 szklanki wody
- - 3 łyżki miodu
- - 1 łyżeczka chili w proszku
W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę z imbirem i trawą cytrynową. Zdjąć z ognia i dodać miód, mieszając aż się rozpuści. Pozostawić na około 10minut. Odcedzić i podać do wypicia.
Przepis 4 (10 porcji)
- - 1 litr wody
- - 1/2 szklanki cukru brązowego
- - 1 kawałek świeżego imbiru (1x1), obrany i pokrojony
- - 3 gruszki, pokrojone na “ósemki”
- - 1 litr soku jabłkowego
- - 1 cytryna
- - 1 szklanka świeżych żurawin
Połączyć wodę, cukier brązowy, imbir i 1 gruszkę w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Odcedzić, płyn ponownie wlać do rondla. Dodać resztę gruszek, sok jabłkowy, cytrynę i podgrzewać na średnim ogniu, często mieszając, przez 15 minut. Dodać żurawinę, zmniejszyć ogień i gotować przez około 10 minut. Podawać ciepłe.
Przepis 5
- - 1 szklanka ciepłej wody
- - ¾ łyżki miodu
- - 2 łyżki soku z cytryny
- - 1 anyż
- - szczypta cynamonu
- - plasterki cytryny do dekoracji
W dzbanku lub szklance wymieszać wodę, miód, sok z cytryny, anyż oraz cynamon. Udekorować plasterkami cytryny. Podawać.
Który przepis najbardziej przypadł Wam do gustu??
Napiszcie w komentarzach swoje propozycje.. czekamy.
Przepisy na rozgrzewające napoje idealne w okresie jesienno-zimowym
Reviewed by MotywacjaNonStop
on
09:53
Rating:
Brak komentarzy: